Leidja

Tuesday, February 2, 2010

Trophy Manager Online e. Elm Str. Nighmaresist MNC Vikings-iks

Paar aastat tagasi tõmbasin endale arvutajasse Soccer(football) manageri 2005 nimelise mängu ja pettusin kohutavalt.

Esiteks pidin seal vaatama 90(umbes 20 minutit kui max. kiirendus panna) minutit järjest, kuidas kabenupud mööda prostalt joonistatud jalgpalliväljakut ringi liduvad ning katsuma aru saada krooniliselt kiimas meteoriidi kiirusel liikuvatest lausetest - mis teinekord olid olulised ja iga esimene kord ei olnud. See kas on oluline või mitte sai selgeks alles peale lause kiirkorras läbilugemist.

Tegelikult sai tempot ka aeglasemaks kruttida, aga selles variandis kestis jalgpallimatsh sajandeid ja mängimisrõõm asendus, peale poole tunnist jõllamist, hoopis mingil kahtlasel järjepidevusel põhineva mas0hhismiga, kuna "äärmiselt huvitavate" mängude vahele, jäi teinekord pooltunnike LMB - i pressimist ja enamjaolt ebaoluliste uudiste lugemist.

Igastahes viskasin selle jama kõrvale ja avastasin netist sarnase online mängu, mille lahendus osutus hoopis meeldivamaks kui PC vers-i oma - ehki kabenuppude rallit seal ei näidatud ning kogu krempel oli hoopis primitiivsemalt esitatud.

Soccermanageronline oli tolle online brausika nimi.

Augusti lõpus (umbes aastajagu SoMa-ga tegelemist ) tuli mulle meelde, et enne kui ma SM-ini jõudsin, sattus mu teele ka üks teine ja esialgu liiga keeruline tundunud online vutimäng ning nüüd augustis kraapisin selle nime ja aadressi oma mailboksist uuesti päevavalgele.

Tegemist siis TrophyManager online-iga , mis on "peaaegu tasuta" ja sisaldab kõvasti rohkem kui suh't algeline SM.

TM


Peale accounti tegemist on sul aeg mõelda enda meeskonnale nimi välja - mis on nagu tavaliselt kõige aeganõudvam ja raskem otsus.

Seejärel otsustab TM team kuni 3-e päeva jooksul, selle üle, et ega see nimi liiga naljakas või suisa ropp pole - "Elm Street Nightmares "neile igastahes ei meeldin'd, ehki ma tegin nii nunnud rohe-punatriibulised meeskonnavormid isegi valmis ja see polnud just kuigi lihtne ettevötmine - proovige teinekord ise ja loomulikult ilma blaazita.

Igastahes meeldis suh't ebaoriginaalne MNC-Vikings neile rohkem - võta nüüd kurat seda netimeeste möistust ja värki...

Untitled222

Muuseas võid kasutada ka mõnda olemasolevat meeskonda, aga mehed on mängus enamjaolt suvaliste nimedega ja päriselus olematud/tundmatud kollid(tundmatud arvatavasti jubeda välimuse pärast), nii-et nahhui.

Seega - GO NIGHT....VIKINGS ! GO!

Logo üleslaadimisega, pole mõtet pikalt vaeva näha, kuna seda rõõmu antakse sulle ainult 7. päevaks - kui sa just raha välja köhima ei hakka.

Esimene ülesanne(senikaua kuni TM tiim otsutab su nime sobivuse üle) on enda meeskonna ja mängujoonise paikapanemine,vastavalt mängijate oskustele. Erinevaid oskusi on õnneks kuhjaga, nagu allasetsevalt pildilt näha.

Untitled333



Igastahes nõuab see suh't palju keskendumist ja ka teadmisi jalgpallist, sest nagu tavaliselt ei pruugi ka TM-is hea finishing skilliga mängija eriti kiire olla või armastab ta üldse hoopis tagakaitses lösutada. Ehk siis, komplekteerimisrõõmu ja vandumist esineb alguses ja ka hiljem kõvasti.

Muuseas, esimesed mängud läksidki m'ul suh't vett vedama, kuna arvestasin paljuski valesti ja ei osanud kõiki olulisi näitajaid/faktoreid silmas pidada. Minu esimene sisseostetud äälienmängija(märgitud ülemisel pildil) oli ka stats-ide järgi ikaldus nagu ma hiljem ja targemana avastasin, ehki päriselus ja Soccer Manager -is andis ta OM-ina paljudele silmad ette....

Järgmine ülesanne on raha kulutamine, sest alguses antakse seda sulle suht kobakas hunnik kätte, arvestamata seda millises liigas sa maandud(mina maandusin Eesti III ja olen praeguseks oma grupis 2. kohal -jeeiii)

Kulutamiseks on sul võimalused täiesti olemas:

Esiteks treenerid- mängijatel tuleb kaotada igasugune arusaam, et jalgpallurid on nagu töölised ja et neil on õigus vabadele päevadel- mida kuradit raisk! Väikeettevõtja kombel 24/7 väljakumutta ja ilma igasuguse innita.

Treenerite leidmiseks tuleb sul palgata kõigepealt skaudid, kes siis sinu esitatud statsisoovide järgija raske papi eest, sulle kõikvõimalikke ja nende arust sobivaid treenereid ette loobivad- mitte reaalse füüri eest muidugi.

Untitled444



Treenerid soovitaks alguses kuidagi " enam-vähem-enam" paika sobitada, sest otsing võtab aega alates 24 h ja terve selle aja õgivad su mehad krõpse ja käivad õllekõrvale kossu(VÕÕEEHHHH!) mängimas.

Hiljem saab sitemad treenerid paremate vastu välja vahetada ning treenimine mitmele väljakule viia.

Selleks, et treeningu üksikasju, ehk edusamme ja taandarenguid näha on vaja muidugi TM-Pro tellida.

Vastasel juhul tuleb lihtsalt minu moodi loota , et neil ikka öiged skillid arenevad. Seda ei pruugi juhtuda ja tulemuseks on sul kolm megaheade kaitseskillidega esitormajat- hea stamina juures ei oleks see isegi paha, kui nii võtta, aga aitab hüpoteesidest...

Skaute on kahte sorti, ehk siis need, kes sulle treenereid otsivad ja need kes naiivseid noormängijaid sinu rasvaste sõrmede ette paiskavad - koos omapoolsete hinnagutega, nende arenemisvõimelisuse teemal.

Noormängijaid, tasub algusest saadik palkama hakata ja neid koos meeskonnaga treeningmurule kupatada, sest kunagi kasvavad nad suureks ning parem on kui nad suureks mängumeheks sirgumise hetkel, juba sinu meeskonnasärgi sisse õmmeldud on.

Kolmandaks, tuleb sul enda kodustaadioni eest hoolt kanda.

Ehk siis - see papp mis ei kulu uute või noorte mängijate ahnete käppade vahele loopimisele, tuleks kulutada staadioni suurendamisele, et rohkem paberit tasku(ekraanile) voolaks, ning igasugu muudele staadionivärgensitele.

Nagu näiteks - staadionimuru paigaldamine täiesti kõrraliku kardulamaa asemele, meditsiinile personali ruumid, et neis oleks hea su puruks kistud jalka-gladiaatoreid kokku lappida (edaspidise ekspluateerimise otstarbel muidugi ) ning vaatajate rasvasisalduse tõstmiseks ehitada kiirtoidu sööklad + sponsorile ja tema golfiklubi sõpradele veel näiteks VIP ruumid, et ta oma kukru sangad tihedamini lahti raiuks.

Igast jama on veel, aga ei viitsi rohkem...

Sponsor on sinu kõige parem sõber fännide kõrval, ehk siis sinu eesmärk on kõigile oma fännidele - suurejooneliste võitude taustal - tema kompaniinimega särke lehvitada ja tema ülesanne on sind tänutäheks rahaga loopida.

Pankrot pidavat olema kerge tulema ja siis pole muud kui staadionit lammutama ning kõik supermängijad tuleb ka avalikule orja...khm..mängijateturule müüki panna.

Mainisin vist juba, et mängud toimuvad kolm korda nädalas, kindlal kellajal, kõikide liigade meeskondadel üheaegselt ning kuna siin pole meestel moraali ja väsimusenäitajaid, siis võid vahepeal veel ka vaenulikke sõpruskohtumisi sebida ja pidada.

Mängud ise on reaalajas tekstibaasil ning peale pihta hakkamist ei olene nad enam sinust grammigi.*

Ok, allapoole virutan veel mõned tutvustavad shotid ja loodan, et lihtsustatud algfaasi ülevaade on enam vähem ok.

*Paha , loodetavasti tehakse varsti TM-i ka pre-match instructions nagu SM-is, see tähendab, et märgid ennem ära - "kui olete 75. minutil kahe väravaga ees, siis enam täies kooseisus rünnakule ei torma ning formatsiooni muudate ka "4-2-2-2" asemel 5-3-2 " näiteks. Vigastusi ja kollaseid plönne pole ju eduseisus enam kellegile vaja ja seega pole vaja ka nendega riskida.
Untitled777

Mängija statsid ja see mida sa nendest ei lisadena näe , ain't seni kuni pappi tilkuma ei hakka muidugi.



Untitled111

Tekstibaasil toimuv realtime matsh.112


Erinevad formatsioonid, koos asjalike tutvustussõnadega. Mängus olev õpetus on üldse igate 5+.


111


Asetus ja ründetaktika



Untitled788

Liigatabelid ja muu oluline ning väheoluline kraam.tm777Staadionivärgens e. maakeeli hungikurk



No comments:

Post a Comment