Leidja

Friday, February 5, 2010

The Majesty e. klassika ja aegumatus ühes elemendis.

20605066-300x300-0-0_Majesty+Gold

Majesty näol on tegemist näitena, et omanäolisus ei pruugi alati krahhiga lõppeda.

Tegemist siis RTS mänguga, kus sinu peamiseks ülesandeks on linnaehitamine, erineva kraami researchimine ja scenario goal-e täideviivate meeste treenimine. A'la stiilis, et ehita küla - saa rikkaks -lase vaenlastele pasunasse anda.

Milles, aga peitub Majesty omanäolisus on see, et mehad keda sa treenid ning kelle hinge ja varustuse eest sa ka erinevate templite ja sepikodade ehitamisega hoolt kannad, ei tee sinu olemasolust eriti välja.

Näitena, et - ehitad Röövlite gildi* - treenid sealt bandiidi, kelle lvl. on 1 . Tuu jookseb tavaliselt sepikotta relva ostma siis paneb kuskile suvalises suunas ajama ning naaseb sealt suvalisest kohast- näiteks metsast -lvl 8 Roguena ,olles hunniku värdjaid maha löönud või ei naase üldse ning mõnda aega tähistab keset metsa asuv rist tema jäänuste viimset asukohta, mis mõne aja perast aegade hämarusse kaob.

Mehi saab ka metsast tagasi kutsuda, aga nad ei näita üles grammigi entusiasmi, kiirelt kohale jõudmsie teemal ning nende teleportimine maagia abil on kulukas ettevõtmine.

Sinu ülesandeks ongi oma isepäistele alluvatele võimalikult hea äraolemine korraldada ning võimaldada võimalikult kaasaegse relvastuse kättesaadavus ja muu ellujäämisshansse suurendava nänni olemasolu . Mõlemat siis erinevate ehitiste ja researchide ehitamise ja läbiviimise teel.

Ehitistena on nimekirjas erinevad gildid, pargid, monumendid, turg, võlukunstivärgensid jne. Igaühel neist on mitu lvl-it ja iga järgnev level avab võimalused uutele ja parematele funktsioonidele.

  • Sepikojas näiteks paremate turviste aretus, relvade mürgitamine jne.

  • Gildides siis erinevate kadjakate treenimisvõimalus ja Turuplatsil näiteks saab rahvas endale healing potioneid, Potion of ressurectioneid ja muud sarnast nänni osta.

  • Templite ja Võlukunsti ülikooli puhul siis paremad loitsud, mida tuleb veel eraldi researchida. Sisters of Doom-i puhul näiteks Ressurect Dead, millega saab äsjalangenud ja kõrge leveliga sõjamehe elustada(see varem mainitud rist keset metsa). Personaalseid ründe/kaitseloitse kasutavad kummardajad/võlurid ise oma suva järgi ning vastavalt enda levelile.


Kõik see arendamine ja ehitamine nõuab muidugi otsatul hulgal pappi ja kuna sa mingeid kaevandusi ehitada ei saa ning lihtsad talumehed elavad ka täiesti oma elu ja siiberdavad sihitult lossilähedalt ringi siis on selleks ainuke võimalus maksud ja Market day läbiviimine (Võimalik, et veel midagi, mis hetkel ei meenu)

Makse maksab kogu sinu treenitud ja niisama olesklev kaader, aga selle kättesaamiseks on vaja ehitada Tax office, millest väljuv Tax Collector hakkab uimase teo kiirusega majast maija ja asutusest asutusse siiberdama ja suure kaukaga pappi koguma.

Mingi spell pani Tax Collectorile (ja ka muudele tsellodele) korraks turbo boosti ka sisse.

Tax Office -i suuremaks ehitamine annab lisakurnajaid- 1 per level - ning see suurendab veidi maksude laekumiskiirust.

Üsna hapu on kui sinu suure kaukaga maksuametnik vahetult palee ukse ees, mingi linna tunginud (Müüre pole ja ei tule) Warerat-i poolt maha lüüakse, mis tähendab uue koguja majast väljumist ja ka uut lüpsuringi.

Kiirem ja kahjulikum viis raha kättesaamiseks on pöörduda Rogues Guild-i poole ning paluda nende abi."Abi " antakse sulle koheselt (High Five Hippokrates) ning see seisneb selles, et röövlid hakkavad varasteks ning vehivad sekundiga kõik asunduses olemasoleva raha sisse, ulatades sellest 60 % sulle ning võimalik, et isegi sinise äärega alustassil. Probleem seisneb selles, et nad ei varasta mitte ainult maksuraha, vaid kõik raha ning see mõjub halvasti su sõjameeste enesevarustamise võimele.

Market Day on põm's't täika, mille käigus elanikud enda koli müüvad ning mille lõppedes sulle kopsakas summa tulumaksu koguneb, aga selle tomimisaeg on teinekord liiga pikk.

See, et sa oma treenitud kaadrit kamandada ei saa, ei tähenda, et sul nende motiveerimisvõimalust poleks.

Kaardile saab üles panna Reward Flagse - rahalise tasuga - mida on kahte sorti e. Exploration flag ja Attack Flag. Kui neid poleks siis võiksid sa teinekord miljoneid aastaid oodata kuni su Ranger-id mingi scenario goal-iks oleva urka või koha üldse avastavad, Rogued selle tühjaks röövivad ja Fighterid/Warriorid/Wizardid sellel lõpuks puruks peksavad.

Samal ajal tungivad su linna muidugi igaltpool värdjate hordid ja kui neid linnaläheduses liiga palju mahalöödud saab, tekib su linna juurde surnuaed või isegi mitu, mille suunalt hakkavad sind lõbustama veel vampiirid, zombied ja skeletonid.

Muuseas su sõdurid väsivad ja tüdinevad pidevast kollide hakkimisest ja seega on neile vaja ka parke, kõrtse ja enda monumente ehitada-, kus nad vastavalt koha iseloomule, ennast täis saaks juua, linnulaulu kuulamas käia või sinu lõustaga kivikuju õlgadele teri raputada.

Kui neid ei ole siis nad enda urkast välja ei astu ja vaata ise kuidas hakkama saad, vihje - ei saagi, sest ehki sinu käsutuses on mõningad loitsud(mida saab arendada vastavas asutuses) ei ole neist pikemas perspektiivis kasu ja lühemas ka eriti mitte.

Kokkuvõtteks:

Graafiliselt ja mängurõõmu baasil on tegemist vana, kuid aegumatu mänguga, mis pakub huvi algusest kuni lõpuni. Selles mõttes, et ehki mulle ei meeldi mittejärjepideva käiguga mängud ning iga uue kaardi alustamine nullist on tüütu on Majesty ikkagi piisalt huvitav, et huvi üleval hoida ning mängijasõbralikkuse aste on kõrgeim kõigist seni mängitud mängudest.

Meeste omaelu elamine annab sulle võimaluse kontsentreeruda sellele, mida sul võiduks vaja on e. aretamine, ehitamine, arendamine ning linnakaitsmisega saavad poisid- hea relvastuse ning piisava arvukuse juures - ise igatepidi edukalt hakkama, ehki aeg ajalt tuleb näiteks mõnele trollile suure summaga Attack Flag kuklasse naelutada, kuna ükski su sõjameestest ei ole piisavalt altruistlik, et teda üksinda ja puhtalt aitähhi eest ründama minna.

Pisikese miinusena võibki tuua selle, et meestel puudub otsene ko-opereerumisanne, aga tegelikult saavad nad hakkama. Relvad on pidevalt uuendatud, loitsud ilusti pähe õpitud ning enesearendamine ja maksudemaksmine toimub sihikindlalt ja järjepidevalt.

Kui ma mängudele punkte jagaks siis saaks M. ühe lisapunkti veel lõudimisaegsete taustapiltide eest- need on god damn lahedad.

  • System Requirements

  • -Windows 95/98/Me or XP

  • -166 MHz Pentium processor or equivalent (233 MHz recommended)

  • -32 MB RAM (64MB RAM recommended, 128MB for 3-4 players)

  • -100 MB hard drive space (in addition to Majesty)

  • -4x CD-ROM drive

  • -SVGA with 2 MB video memory (compatible with Windows 95/98/Me and DirectX version 7.0 or higher)

  • -DirectX version 7.0 or higher (included with Majesty)

  • -28.8kps (28,800 baud) for Internet play


Salajane ja mitteametlik add-on: sellest lingist on kasu. ;) Töötab nii Vista kui Xp-ga.V-a puhul võib tahta Compatibilitymode-t.

PS. Majesty II on ammu väljas, kuid screenshottide järgi ei tekita see üheski McHilteris muud kui ainult tõsist umbusku asja headusesse.

*Tavaliselt on küll mängudes hoopis Thiefs Guild, kuid ma arvan, et Röövlite(Rogues) gild on meelega tehtud selleks mis ta on. Mitte fantasy alasest teadmatusest tingitud, sest välimus on neil pruun kergturvis ja must peakott, samas kui vargaid kujutatakse fantasy teemas tavaliselt suvalise riietusega ja päriselus torkavad nad ka ainult univormi puudumisega silma - loogiline ka ju. :D

Pealegi ei kujuta ma ette ühtegi pikanäpu meest, ettesattunud kivigolemit assasin-crossbow ja daggeriga killimas ning varaste ainus ellujäämisshanss oleks Golemile ülipoleeritud kilbi näitamine, juhul kui see neil taskus juhtub olema.

OQAAAH7r7mQhzyg0iefhAYyDNiOIgYUH-1FEPSrR2YJJsm1bizEsES0t0XSAWWj22bIlM82FxQyFvnKH034nsEKsMzAAm1T1UJh24GiiOeavsLpOrnoBFmmoZV1G Tõesti, ehki ma pole seda kaks-kolm aastat mängin'd, mäletan ma seda suh't hästi, ehki mõned vead võisid sisse vupsatada, aga ehk annate selle Shotimaa kõige edukamale Kuninglikule Seelikus Kütile (Kilt Wearing Royal Hunters Of Scotland ) andeks. Muuseas tutvusin just mängu nõudmistega ja avastasin, et ma saan seda täitsa edukalt taguda, sest Foe-st võin ma hetkel ainult unistada - kui muidugi mõni FOE omanikust tuttav, mind endale alaliseks külaliseks ei kutsu ? ...?....?...?


All Majesty 1 pics stealed from Pc.ign.com



Raske killing in progress


"Valge tuvi pole rahu lind !"



"Ei kommentaari !"


"Mingine lendav tünder suundub kuhugi"



"See taustapiltide teema - nummi ju? "




majesty2-gamerlimit-1


majesty2


Viimased kaks pici- Majesty 2 e. NJAHHH, et nagu kuhu ILUS graafika jäi? (umbusuavaldus!)




No comments:

Post a Comment