Leidja

Tuesday, February 2, 2010

Pommuudis! "RTR VII-FATE OF EMPIRES". Uuendatud post!



Niisiis, eilasemal reedesemal päeval, jumala aastal 2009 (06.11.09)anti välja järjekordne minimäng "Fate Of Empires-i" suurest mängust.

Vabandan varasema desinformeerimise eest. :(

"RTR VII - FATE OF EMPIRES-iga" e. täismänguga läheb ikka veel aega, aga ok.

Tegemist siis "Rome Total War (RTW) - Barbarian invasion-ist"t sõltuva massiivse fännidelisana või siis "Rome Total Realism" uue vennakesega, kuna kõla järgi pidada ta rohkem RTR kui RTW olema.

Kuna RTR oli kõvasti parem RTW-st ja tema mõlemast ekspansioonist (Barb. Inv. ja Alexander) siis ei usu , et FOE-s pettuda tuleb.

Fate of Empires-i maitset anti veidike tunda juba 3 aastat tagasi kui lasti välja minimäng "RTR The Iberian Conflict", mida ei saa kogu nende R-iga algavate mängudepuntra parimaks mänguks nimetada ainult sellepärast, et ta oli nii gaad deem lühike ja tehniliselt veits toores.

Aga olgu - Fate of Empires on olemas ja seda saab tasuta allalaadida.
Installimis ja allatirimisjuhised leiate sealt- siit !
Esimest korda on ka võimaldatud Torrentina allalaadimisvõimalus ja panen südamele, et siidige sest hetkel teeb seda ainult 2 inimest, kellest üks on siinkribaja.
Ca. 700 MB allalasta ei ole isegi 2 jagajaga eriti aeganõudev, aga tore oleks kui jagajaid rohkem oleks.

Muidugi peab teil olema ostetud(;)) Rome Total War-i mäng koos Barb.Inv-i lisapaketiga.

Igastahes on tegemist minu ja paljude strateegiamängu sõltlaste jaoks kõige oodatuma mänguga läbi aegade.

Olgu, viskan siia veel enda poolt mängitud TW- seeria mänguderea, koos paari tutvustava kommentaariga.

Shogun Total War
- on näide, et esimene võsuke ei pruugi alati aia taha menna, kahjuks olin ma ennem juba RTW-d mängind ja seetõttu erilist vasikavaimustust ei tekitanud. Järg võiks tulla.

STW- The mongols Invasion.

Sama mis STW põhimäng, nii-et eriliselt halvem pole ja parem ka mitte.Ei edasi ega tagasi.

Medieval Total War-
TW seeria teine võsuke ja kehvem kui STW. Kui STW-e ma mängisin vähemalt korra läbi siis MTW-ga ei viitsind eriti pikalt jebada- suh't inetu ja mõttetute lisajamade sissettomine algaski sellest.

MTW - The Vikings Invasion

Ei mäleta sellest suurt midagi, aga kuna ta oli expansioon siis vaevalt, et ta endas mingeid drastilisi muutusi peitis.

Rome Total War:
Hunnikute viisi auhindu rebinud ja mitmel pool aasta parimaks strategy game-ks tunnistatud peli.

Põhimõtteliselt pead sa ühena kolmest vägevast Itaalia perekonnast oma kallid vaenlasrahvad ja rivaalvahmiilid põlvili suruma või Tiberisse uputama ja Oma Impeeriumi kokkuklopisma, peale Rooma sissemarssimist. Viimaseks on vaja jälle rahva poolehoidu mis eeldab võidetud lahinguid, sinu auks korraldatud triumfi käike ja muud sellist, mida senatile pugemine sulle annab.

Enne RTR-i tulekut olin kindel, et sellest paremat strateegia mängu pole iial tulemas, aga eksisin. Piisavalt majandamist, arvestamist ja lahingutandril jebimist, et asi seiani huvitav püsiks.

RTW- Barbarians Invasion

Osaliselt samm RTW-st edasi ja samas ka tagasi. Usuteema sissetoomine on suh't mõtetu kuna sa seda oluliselt mõjutada ei saa ehk siis - sa võid ju linnas krikud maha peksta, aga su pereliikmed jäävad endiselt näiteks kristlasteks. Muud ei midagi peale selle, et laiendades oma valitsusala näiteks Tyr-i või Wotan-i kummardajate aladele, hakkab see liigselt pingeid tekitama.

Liigne ajaloost kinnipidamine kipub rämedalt häirima. Ajalugu hakkab ju kurat muutuma siis kui SINA mängima hakkad, onju...

Sellegi poolest üks ägedamaid ekspänsione, kuna terve mängu tegevusajaks on mõlema Rooma impeeriumi langusaeg, erinevalt RTW-st kus Rooma impeerium paikneb oma täies hiilguses alles sellel kitsal saapakesel.

Ehk siis mitte lihtsalt paar lisafunktsiooni ja mõned uued talumeeste üksused vaid muutused on pea igal rindel.

RTW- Alexander.
Kui ühte teist TW mängu olemas poleks siis võiks seda pidada täielikuks nurisünnitiseks. Inetu ja igav. Umbes nagu mingi run forward and destroy everyone you meet tüüpi mäng, strateegia mängu kontekstis.

Kusjuures mänguloojate idee järgi peaksid sa poole sõjaretke ajal hakkama sõltuma ainult kohalikest palgasõduritest, aga mina suutsin vabalt enda faalanksid enam-vähem töökorras hoida ja kaugelt kodumaalt neid ka pidevalt juurde komandeerida vajamata selleks Luftwaffe õhusilda ning local mercenary-seid kasutasin ka ainult kahurilihaks. Möödalask creatorite poolt ü.s. pealegi ei lähe ettekirjutised ja strateegia mäng minuarust mitte kuidagi kokku - näitena: Warcraft III, Age of Empires III ja muud õudused.

Rome Total Realism.

Kõige raskem kogu kambast ja kõige parem - ehki mõned lahingutestoimuvad nõmetsemised, mis said alguse juba "Barb . Inv-is" käivad aeg-ajalt närvidele. Nimelt jooksevad/kaputavad sõjamehed linnades/külades tihtilugu mööda trajektoore e. siis nagu väravast kohe kõrvale pöörata ei saaks vaid tuleb kuni esimese ristteeni litsuda, kõrvale keerata, edasi paar sammu mööda kõrvaltänavat ning siis alles vaenlasele selga või müüripeale viiva trepiukseni. Umbes nagu ruudu külgi maha joonistades või nii - see ajab närvi, aga selle korvab kasvõi näiteks Aestian Tribesmen-ide -ide olemasolu, vai mes ?;)

Peale mängu algust enam ajalooraamatutes näpuga järge ei aeta ning näiteks vaprate, kiirete, mõõga/nuia, viskeoda ja kilbiga relvastatud ning nahkarmorisse kastetud - ehk siis kaasaegsete - Germaani vägilassõdalastega tuleb ka aafrika elevantide ja Makedoonia ajast ja arust raske-falanksistitega rammu katsuda, mis on....PIIN (!), aga lõbus...massohistlikus mõttes...ei ikka toredalt lõbus, aga piin!
Sõdurite nimetamine nende kunagiste nimede kirjapildi järgi on ka sheff- Germanlaste "FUMAZ THYNDAZ " näitusena. Läheb natuke aega enne kui aru saad, et kes on mis ja kus.

RTR- Iberian Conflict. Parim valik sõjaväge, mis vastab täpselt minu maitsele e. erinevatest ja väga barbaarsetest Ibeeria hõimudest pärinevad - mõõga/oda, kilbi ja visekodaga relvastatud vägilassõdurid, ülivähese (kuid seda olulisema) ratsaväe osakaaluga...mmmmmm......orgasm.

Medieval II Total War
e. sajandi õnnetus, kui sa just ei hinda oma närvirakke ja mängurõõmu madalamalt kui ilusat graafikat...mängijavaenulik, tundub nagu oleks puuke täis, ehki tegelt peabki nii olema *,mõttetud pisilisajamad, millest miski oluliselt ei olene, peale tüütusastme suurenemise ja lisaks on ta ka kultuurse inimese moodi mängides** idiootselt lihtne. Ainuke takistus selle kiirkorras ühe family member-iga, suh't esimesest käigust, kuni lõpuni mängimiseks seisnes selles, et mul sai närv otsa.

Ajaloost kinnipidamine on kasvõi sellepärast mõttetu, et mu põhiväejuht(pereliige) Alexander Canmore hilisem A. The Scarred, sündis aastal 1090 ja 1246 oli ta veel elus , olles passijärgi 56 aastane.

MTW II EXpid: Americana, Britannia, Teutonic Campaign, Crusaders - säästukad ja mõttetud. Tc-d tagusin natuke pikemalt, aga ülejäänud tüütasid kärmelt ära. Mitte midagi uut - samad sõdurid, samad ehitised, samad jamad ning tampimine - ainult, et kaart on väiksem.

Angus Gordon McHilter:
"
Kuna mul on Screenshotte ainult MTW 2-est siis ain't neid saategi, ma tõesti ei viitsi teiste mängude omi netist otsima hakata. Tahaks nagu juba selle FOE ära katsuda eksole...Igastahes kulutasin ma teie pärast nüüd ca 1,5 h puhast mängimisaega, seega vaadake ise kus't edaspidi seia postitusi saate. Mind pole, vähemalt järgmisetel nädalatel mitte."



________________________________________

* Järjekordne näide u. 2002 aastast saadik asetleidvast võidujooksust stiilis, et anname mängu kõigepealt kiiruga välja ja pärast vaatame kas üldse on võimalik seda mingite pätsidega natukenegi töökorda saada...võrdluseks tooks Windows Vista või varemkirjeldatud Cossacks II -Battle For Europe-i.

**
Campaign Difficulty- Very Hard, äärmisel juhul Hard
Battle Difficulty- Very Hard ja ei mingeid järeleandmisi !

Enamus pic-id pärinevad peamiselt MTW II-e England-i kampaaniast, mille ma kiirkorras läbi tagusin, et ülejäänud nation-eid lahti saada. Osad on Scotlandi Campist, mida ma mängisin suborinurga postituse tarbeks ja siis mõned MTW II Teutonic Campaign , Denmark Factioniag mängitud madinad. Muuseas Denmark on kõige lahedamate kaadritega Faction MTW2-es e. mõõgad taome sõjakirvesteks ;)

No comments:

Post a Comment