Leidja

Tuesday, February 2, 2010

Still life (1 ja 2)


Still Life on adventure, mille peategelaseks on pildil olev kole ja igasuguse stiilitundeta tüdruk, kes 80ndatel ehk kellelegi tõesti seksikas võis tunduda. Ka graafika ja liikumine tundub selle aja mängudele omane olevat (kuigi tõesti 3 D), aga kummalisel kombel on need (väidetavalt) tehtud hoopis 2005. ja 2009. aastal.


Ja kui keegi lootis, et ma vigisen esimeses lõigus ja seejärel läheb asi paremaks, olete te eksinud. See PÄRIS KINDLASTI ei lähe paremaks. Kui esimene osa on veel mingil määral põnev (kuigi enamus mõistatusi on hästi lihtsad ja paar tükki mingid täielikud kuradima ruubiku-kuubikud, mis, nagu kõik teavad, on normaalse inimese jaoks lahendamatud), siis teises osas on metsikult palju pisikesi mõttetuid vidinaid, mis tuleb ära teha, et järgmisesse stseeni saada. Ja vahepeal tuleb need ära teha ilmtingimata ÕIGES järjekorras, kuigi see õige on täiesti suhteline, see tähendab lihtsalt seda, et mingil totral põhjusel, pead sa sel hetkel korjama juuksekarva üles enne veretilka. Minu piir tuli ette siis, kui avastasin, et võin oma eidega ringi joosta palju tahan, ei leia enam mitte midagi teha, aga lahendust ei saabu - võtsin walkthrough lahti, käisin selle läbi, enda meelest olin kõik ära teinud, aga ikka mitte sittagi. Probleem on selles ka, et kuna majas ja selle ümbruses on üle kümne piirkonna ja igaühes pead sa korjama sõrmejälgi, juuksekarvu jms, et saada teada seda, mida sa juba tead - et mees, kes on öelnud, et ta on mõrtsukas, on tõesti mõrtsukas - on neid pisikesi detaile nii palju ja kõik see kokku on nii üle mõistuse lollakas, et on täiesti võimatu igat asja meelde jätta.


Nii et kui saaks, annaks teisele osale ühe punkti - selle eest, et algus on kena. Esimene osa võib kümnepallisüsteemis viis kätte saada, sest see on tõesti igas mõttes täiesti keskpärane, aga ka ei midagi enamat.


Ja kui keegi tõesti ikka veel mõtleb, et tõmbaks esimese osa alla, siis mängib PC peal ja vaevalt, et sellel mingeid erilisi nõudeid on, kui see isegi mu eelmise pannialuse peal käima läks, nii et selle pärast pole vaja pablada. Loodan, et naudite*!


* sarkastiline naer

No comments:

Post a Comment