Leidja

Tuesday, February 2, 2010

Mänguarvustus: Mine-persse, ainult 3 pommi oli jäänud-sweeper

Minesweeper on üks selline pealnäha mõttetu ajaraisk, mille peale õige mängusõber kõrges kaares sülitab ja edasi Wolf3D toksib. Aga ühe tavalise ja kvaliteetblogi vahe selles ongi, et kvaliteetblogis minnakse asjadesse süviti. Nii et Minesweeper - sõber või vaenlane?minesweeper 2

Standartsed mängulauad on suuruses 9x9, 16x16 ja 16*30, igal kindlaksmääratud hulk miine: vastavalt siis 10, 40 ja 99. Mängija ülesandeks ongi need miinid kõik välja nuhkida ja ära märkida, seda siis hiire abil. Vasak klahv klotsikese ümberkeeramiseks ja parem märgistamiseks. Kui kõik läks hästi ja pööratud klotsikese all miini ei olnud, on meil kaks võimalust: avanes üks number vahemikus 1 - 8 ja see number on mängijale oluliseks pidepunktiks oma missiooni edukaks lõpetamiseks, number näitab nimelt miinide arvu, mis selle klotsikese vahetus läheduses paiknevad. Kui läks aga eriti hästi ja avatud klotsikese läheduses ei ole ühtegi miini, avaneb koheselt suurem maa-ala, millelt siis tasakesi edasi võiduka lõppu poole areneda saab. Kolmandal võimalusel pole eriti pikalt tarvidust peatuda, sellise klotsikese ümberkeeramine, mille all miin peidus on lõpetab mängu koheselt, pole mingeid healthpacke, mingeid savesid, pole midagi mis mängijat vale liigutuse korral päästaks. Ja nii lihtne see ongi.näideKõigile praegustele ja tulevastele mängusõpradele teadmiseks, on oluline ära märkida, et kõige väiksemal platsil on meil tõenäosus suvalist klotsikest ümber keerates miini otsa astuda 12,35%, keskmisel 15,63% ja suurel koguni 20,63%.

Stopp, hüüab mängusõber, kelle tähelepanu olen ma juba liiga kauaks natside tapmiselt kõrvale juhtinud ja nüüd siin mingitest numbritest jahun. Mis on see üks põhjus, miks ma peaks Wolf3D asemel hoopis mingeid klotsikesi ümber keerama hakkama ja mingeid numbreid lugema ja teiste numbritega võrdlema ja siis veel mingeid klotsikesi ümber keerama.
battleVäga lihtne, kõike seda mida pakub lõpututes koridorides ringi hiilimine ja natside kõmmutamine, pakub ka Minesweeper. Ainult et veel kraadi võrra teravamalt. Mängukogemus muutub veelgi realistlikumaks. Kui eksid on kõik läbi ja tavalisest Minesweeperist saabki Mine-persse, ainult 3 pommi oli jäänud-sweeper. Tuleb lihtsalt enne mängima asumist silmad kinni pigistada ja lasta enda kanda vabalt valitud sõjatandrile: Esimese Maailmasõja kaevikutesse, Teise Ilmasõja Normandia liivarannale või Vietnami džunglitesse. Ei mingeid riistvaralisi piiranguid, ei mingit muret, et äkki vana sõber ei vea nii vinge graafikaga möllu välja. Miiniotsija higiste käte vahel, terve pataljon ootab sinu taga, vastase kahuritule tambib poole tunni pärast su sõbrad maa peale veriseks lägaks laiali, aga sina ei suuda valida, kumma tüki murukamara all on vihmaussi kodu ja kumma all ettevaatamatut jalga varitseva miini oma. Vot kus on realism, vot kus on pinge.

Tuli meelde, et blogiformaat näeb ette ka arvustatud mängule hindepanemist. 9/10. Üks punkt läheb liigse realismi eest maha. Ma ei julgeks küll ühelegi nõrga südamega vanainimesele seda mängu soovitada.

No comments:

Post a Comment