Leidja

Saturday, January 14, 2012

Rome Total Realism VII - The Grand Campaign



Kuna Rome Total War sai ajaloolaste ja ajaloohuviliste käest peale ilmumist pikki päid ja jalgu teemadel, et küll pole see õige ja too pole vale ning nood on liiga pikad ja need liiga lühikesed, siis otsustas - ühena paljudest - ka hilisema RTR-meeskonna moodustanud punt, et kuna platvorm on ideaalne, siis tuleks teha sellel modifikatsioon, mis lisaks uue näo andmisele ka ajaloolisi valupunkte tasalülitaks.
Selle tulemusena sündis RTR-modide seeria, mida ma pean senimängitutest kõige raskemateks ning Septembris nägi ilmavalgust praeguse sesiuga uusim RTW/BI-modifikatsioon RTR VII.
Kuna RTR7-e kahte teaser-mängu ( RTR Iberian Conlifct ja RTR Fate Of Empires-i ) olen varasemalt juba kord või tuhat maininud, siis süvatutvustuseni ei lasku vaid mainin nii nipet-näpet siit ja sealt.

Isiklikult pean tunistama, et kui RTR7-e õigeaegne allalaadimine välja arvata, siis olen ma olnud äärmiselt laisk ja seda mitmetel põhjustel. Näiteks on mul pooleli Medieval 2TW " The Last Kingdom" mod, millest ma varsti ka kirjutan ja mille puhul ma juba treilerist suht obsessed olin ja uus ja "uhkem" RTR7 ei suuda mind kuidagi sellest juurest eemale tirida, nagu ta ei suutnud ta seda ka RTW: "Europa Barbarorum" mod-i puhul, aga pealiskaudse ülevaate saan siiski anda.

No esiteks on võetud muidugi nii endast kui ka kõigest muust viimane välja, aga kahjuks tundub, et enamus sellest niinimetatud kõigest on langenud mängu graafilise poole õlgadele.
Näeb moodsam, ehkki harjumatu välja, aga samas ei ole ta siiski nii ilus, et nii harjumatu olla.
Näiteks on Campaign map harjumata silmale tegelikult üsnagi eemaletõukav ja liiga suur. Selgituseks, et EurBarb-is on CampMap isegi suurem, aga ei häiri, kuna seal on kasutusel nii unexplored area kui ka fog of war . Pealegi ei ole RTR7-e puhul tegemist mitet laiendatud antiikmaailma kaardi, vaid vähendatud mõõtkavaga, mis on küll sooodus ambush-sõdimiseks, aga sellega positiivse küljed ka piirduvad.
Igatahes RTR7 virutatakse sulle juba alguses massiivsusega ja...noh, ei tiri kaasa ning RTR7-e kaardil ringi seigeldes tekib hoopis tüdimuse tunne. Mulle jääb mulje, et selle põhjustab see, et seal on liiga palju geograafiat (loe: graafikat).

Muidu ei ole vähemalt sõdalaste välimusele just kuigi palju etteheita, pandavad näevad välja ja metsas madistamine on üsnagi stiilne. Seda muuseas olenemata selles, et mul on Unit scale-i* Large peal hoidmiseks kõik muud näitajad nii maha tõmmatud kui mängimist segamata võimalik on.
TW/TR seeria lusaimate obeste eest võib ka lisapunkti anda ning liiga fäänsiks, või pigem jõledaks muudetud User Interface eest selle jälle maha kiskuda.
Mängus endas olevad uuendused näidati vist pea kõik juba RTR - Fate Of Empires-sis ära ning kuna sellest ma juba kirjutasin ja midagi uut pole siiani silma hakanud, siis härrased strateegiamängurid, lõpetagem sellega siin.

Oeh, kuidas võtta, RTW-modide kambast on tegemist kindlalt mitte ainult, et kõige koledama, vaid ka kõige nõrgemaga. Raske lihtsalt hablada, et miks ta eriti kaasakiskuv pole. Samas strateegimängude skaalal vast nii üle keskmise ja seega...

H: 4/10


______________________________
*RTR7 on mul teise poole läpakas ja selgituseks veel see, et Unit scale määrab sõdalasgruppide suuruse, ehk siis näitena mingi rändom spear warbandi järgi:
Unit Scale Low: 30 meest
Normal: 60 meest
Large: 120
Huge: 240
Märgin ära ka, et ehkki 240 (x 20) meest ühes armees on võimas vaatepilt, kaasneb sellega lisaks arvuti jõudlust puudutavatele probleemidele ja kohmakaks muutuvale käsuandlusele ka see, et mehi treenid sa linnades.
See tähendab, et linna populatsiooni hulgast võetakse, siis vastavalt US-ile maha kas 30, 60 , 120 või 240 inimest. Järelduseks võib siit võtta, et Huge Unit Scale on üsna kiire moodus enda linnade inimtühjaks muutmiseks ja majanduse suretamiseks. Kui segaseks jäis, siis saab vedada tunnusjooni Eesti sisemajanduse ja Soome liipand ehitajate, arstide jms vahel.

Nüüd olemas ka populaarne mängumöla ja vajaliku info edastamiseks tehtud Suborinurk.exe FB-fännileht, mille likemiskoht on ülal paremal.

No comments:

Post a Comment