Leidja

Sunday, January 8, 2012

Westeros - Total War (Alpha Ver:0,53)


Nüüdseks olen kümmekond tundi purelenud Westeros: Total War modifikatsiooni, Alfa versioon: 0,53 kallal ning võin öelda, et enam jaolt on pilt selge.


Misasi siis:

Mäng hakkab pihta kuskilt Troonide mängu lõpust, ehkki Family Tree-s oleva Eddard Starki kohta väidetakse, et: "Died peacefully in hõmmsada-köhömmkümmendkolm". Suri siis rahumeelselt või mitte on tegelikult rohkem maitseküsimus kui põhjus siin midagi lahkama hakata ning seetõttu liigun edasi.

Mängitavateks fraktsioonideks on: Stark, Tully, Joffrey/Bartheon, mis on hetkeseisuga ainsad fully-skinned factionid ning nendele lisaks Greyjoy, Tully, Lannister, Martell, Arryn ja Non-playable faction: Night Watch, kelle tegumoe või olemisega pole alfa-versioonis võimalik täpsemalt tutvuda.
NW on esindatud alfa-versis ainult random eventina, mis sisaldab endas teadet: "Ole nii hea ja saada meile raha," ning sul on võimalus nõustuda või keelduda.
Samas on valmis, aga mängu lülitamata, terve Night Watch-i kuuluvate sõdalaste skinnid ning võib loota, et mingi märkimisväärse tähtsuse nad ajajooksul siiski omandavad. NW non-playable-ks tegemist põhjendatakse muuseas sellega, et kampaania sihtmärgiks on istuda The Iron Throne-ile ja sinna ka püsima jääda ning seetõttu pole NW olemasolu otseselt vajalik.
Raudse trooni ümber toimuva padulöömingu tandriks on esialgu veel ainult Westeros, aga peale 1.0 versiooni väljastamist on plaanis lisada sinna tasapisi nii Essos, kui ka kõik muud R.R. Martini raamatutes leiduvad kohad.


Mida siis:

Njah, idee ise on hea ja teostuse visuaalsele poolele pole ka siiani midagi ette heita, aga kuna see on tehtud puhtale Med2TW: Kingdoms 1.5-le, siis pole mäng nagu otseselt muutunud. Peamiselt tähendab see seda, et mitte kellegil ei tohiks olla selle VH/VH raskuastmega puhtalt läbi jooksmisega erilisi probleeme ning Med2TW-s peitunud ja ainuke täiel määral töötav uuendus on ka puudu.
Selleks mainitud uuenduseks oli see, et Agent unit-id said iseseisvalt üle Dardanellide, aga Westeroses on Dardanellide kogusumma suht pisike - damn you Martin!
Igal juhul jah, kes-kurat-teab-mille-pärast puhta Med2-e platvormiks valimine on andnud üsna pahaendelisena mõjuva tulemuse ja lühidalt-kokkuvõtlikult võib öelda, et Westeros:TW on sama igav kui Med2TW seda on.

Imestama ja skeptikuks kehastuma panebki mind tegelikult see, et WesterosTW tegemist alustati 2009-l aastal, ehk siis kui Med2TW-le oli tehtud juba lugematu hulk mod-e, mis mängu puuke ja tühikohti - väidetavalt - tunduvalt tasalükkasid/parandasid.
Mitmed Rooma Impeeriumi aegadest hiljemasse ajajärku paigutuvad RTW modid on tehtud näiteks LOTR-i temaatikal põhineva RTW:Third Age mod-i peale ja Third Age mod peaks minu teada ka Med2-el olemas olema.
Seega on puhtale Med2-le ehitamine minu jaoks le big mystique, aga ok....tegemist siiski alfaga ja asjaga natuke kursis oleva isikuna tean, et vähemalt Battle ja Campaign AI-d ja veel ühte koma teist imporditakse teistest modidest, aga palju sest tolku on, on juba iseküsimus.

Lõpetuseks niipalju, et eeldatavalt saab, siis Westeros Total War-ist ägeda maailma ja tuttavate tegelastega igav mäng, aga kuna tegemist on alles alfaga, siis hindama ei hakka ja südamesoppi jätan endale pisikese lootusekillu alles...Med2TW-s olnud vananemise on nad näiteks ise korda teinud ning 300 aastaseid Robb Starke ei tohiks esineda.

Westeros:Total War ametlik lehekülg Total War Center-is: SEE !



____
Next in queue: Mount and Blade - Warband: The Song Of Ice And Fire Mod.

Kõige alumisel pildil siis ülemaailmne naistelemmik, ehk Westerose ametlik emogoot - Jon Snow ja kuna neid hobukaputajaid mängus pole, siis pole näiteks Rentsil põhjust seda kunagi mängima hakata.











No comments:

Post a Comment