Leidja

Friday, October 28, 2011

RTW - Europa Barbarorum




Aasta 272 E.M.A.

Tegevusala jookseb Britannia nimelisest mädasoost- Sahara kõrbeni, Gallia laantest kuni šarmaatia steppideni, põigates Lähis-ida naftaväljade juurest Kaukasuse nõlvadeni ja sealt edasi kuni Hindukušini.
Umbes nii suur, ehk suurem on RTW Europa Barbarorumi global map, millel hakkab jooksma üks vihasemaid Rome Total War-i modifikatsioone, mis peaks igale strateegiamängude fännile koos RTW ja RTR-iga kohustuslik pelamisvara olema.

Üldjoontes infoks, et strateegilist-taktikalist mõtlemist nõudvad ja ülivinged lahingud, süvenemist nõudev majandus-ekspansiooni poliitika ja otseloomulikult...bug-id.

Retsidiivselt kräššiv mäng on ka ainuke miinus, mille ma siit leidnud olen ning seega on soovitav - ideaalis - iga käik lisaks olemasolevale autosave-le ka back up save, lihtsalt save ja igaks juhuks quicksave teha.


RTW ja RTW EB

Kui uskuda seda mis kirjutetud, siis sai EB alge alguse sellest, et RTW põhimängus on tegelikult põhirõhk siiski kolmel rooma fraktsioonil (Julius, Brutus, Scipio) ning mängitavad barbaric factionid on suht haltuurad.
RTW-ga võrreldes on siis põhifüsioloogilisteks erinevusteks :

*Igatepidi väljaaretatud ja täie peensuseni fraktsioonid(20), koos individuaalsete juunititega - pole vähemalt siiani veel duubleid näinud.

*Uued ja uutel faktoritel põhinevad traitsid sinu fraktsiooni tegelaskujudele. Näiteks on sissetoodud sõjaväe varustamine sõjaretkel, mis manuaalset sekkumist ei vaja, aga kui teedevõrk, aastaaeg, maastik ja kõik muu sinna juurde kuuluv ebasobiv on, siis hakkab su sõdalasvägi moral penaltyte all kannatama...tulemuseks võib olla teoreetiliselt see, et nad jooksevad minema juba siis kui vaenlase eesliinile lükatud haokorjajad oma vanamutirusikaid viibutama hakkavad.
Endal pole asi nii kaugele arenenud, aga tulevastel Londoni agulite kandis ringi ekseldes põhjustas see "Rationed (Moral - 2)" traits , väejuhi portfoolios kõvasti ebameeldivusi.
Traitsisüstem on tegelikult üldse päris korralikult ülesklobitud....
Juurde on toodud eal, sünniaastajal, hõimupäritolul, usul ja paljudel muudel näitudel põhinevad traits-id. Lisaks on sul võimalik saada ülevaade uue karakteri potentsiaalist kohe alguses, ehk siis kohe laguses visatakse su mehele nn. tunnusjoon, mis analüüsib tema intellekti, karismaatilisust ja vitaalsust, ehk siis näitena, et kui on low vitality siis pole põhjust lisa HP-si tekitavate traitside suurt juurdevoolu loota jne.

*Nagu juba ülevalpool öeldud sai on kaart HIIGLASLIK, aga samas liiguvad su Spy-d, Assasinid ja Diplomaadid "kiirendatud tempos". Ainult sõjaväed uimerdavad, aga kuna mänguaeg peaks olema piiratud (275 BC - 14 AD ) aastaga ( 1 aasta = 4 käiku), siis pole nagu eriti lootustki Britanniast alustades kunagi Indiasse jõuda...vähemalt suuremat mõtet pole.

*Erinev valitsussüsteemid. Näiteks on sul alguses enda provints ja seda ümbritsevad provintsid on sinu ja su sugulashõimude põlised alad. Nendes "Homeland avalaible" märkega provintsides saad oma kultuuri ja eluruumi täies mahus püsti panna. Järgmised kolm haldusastet on aga tunduvalt piiratumad ning nende kasutusvõimalus sageneb selle võrra, mida kaugemal sa enda hõimu põlisaladest satud. Nomaadihõimudel on veidi teine tera, ag kuna ma poel ise ühegagi mängind, siis piirdun viitega skeemile.

* ja nii edasi ja nii edasi ja nii edasi.


RTW - EB ja RTW - RTR

EB Peamiseks iseloomustajaks on RTR-iga võrdne(või isegi suurem) ja üsnagi kaelamurdev raskus(Camp diff:Very hard; Battle diff: Very Hard seadistusega), mis ei baseeru mitte ainult kroonilisel rahapuudusel, tugevatel rebeliasundustel (rebel/eluetheroi state on kuhjaga), ebausaldusväärsetel liitlastel ja tigedatel naabritel, vaid nendest kõigist keedetud ja üsnagi tummisel kompotil.

Kui võrrelda korraks veel RTR-i ja EB-d, siis lisaks üksikasjalikkusele on EB peamine pluss RTR-i ees siiski see, et erinevalt RTR-ist ei ole EB tehtud mitte RTW 1.6 - Barbarian invasion expansioni veermikule, vaid sellele eelenenud RTW 1.5-le, mis tähendab, et Barbarite invasioonist alguse saanud mängusisesed mädakalad ei ole veel esindatud.

Igastahes lõpetuseks, strateegiamängufanattidele kohustuslik kraam....aga jah, tänu kokkujooksvusastme kõrgele tasemele on vaja ka tõsist geimermassohismi. Nõrkadele ei soovita.

RTW-ga seonduvad postid suboris:

Rome Total War - Viking Invasion 2
Rome Total Realism - Fate Of Empires (sisaldab ka TW-mängude süvaanatoomiat)
Rome Total Realism - FOE (Sisaldab lühitutvustustega TW-seeria mängude listi. )


Pildid varastatud ja sealt








No comments:

Post a Comment