Leidja

Tuesday, April 23, 2013

Meie Võitlus e. Suborinurk on aastajagu vanem




Niisiis, saabunud on hetk, mil siinkirjutajal on rõõm teatada, et kuu (kuni midagi tagasi) sai Suborinurk jällegi vanemaks.
Täpne vanus on paraku ajahämarusse kadund ning selle kadumist võib seostada Aleksandria Keskraamatukogu põlenguga, aga mis sest.
Siinkribaja isklik ja vabasse stantsi reguleeritud ajaloendur väidab, et Suborinurk kvaliteedimärgina võib olla kuskil 6-e aastane ja Suborinurk.exe, kui selle õigusjärgne järglane, siis ca 4-a aastane.
Vahet vast pole, eksole?

Mis toimus ja umbes-täpselt kuidas.




Kunagi istusid koos kolm tarka ja isekeskis väga austatud meest (Laiemale avalikkusele tuntud kui meisterfilmiblogijad Metsavana, MNC Broz ja Kole-Jaanus) ning jutuks tuli mängublogi loomine.
Algne formaat pidi (VIST!) olema midagi sellist, et mängitakse koos midagi ja siis pärast kirjutatakse, et kui  palju alkoholi mängimise asemel üksteisele sisse kallata õnnestus ja/või prosaistlikum lähenemine mänguarvustuste kirjutamisele ning/või mänguarvustuste kirjutamine läbi huumoriprisma  + tuhat muud ideed, mis kõik elegantse käeviipega üle lauaveere lükati ning unustati.
Idee võeti uuesti ette alles poole aastajagu (või isegi rohkem ) päevi hiljem ning  - mis teha, mis parata - omajagu stardipauerit andis idee teoks saamisele ka vahepeal loodud Mängumaania nimelise blogi kerkimine omakeelse netiruumi piiratud võimalustega ja üsna kitsastesse avarustesse.

Esialgse Suborinurga avas Kole-Jaanus ning paigutas selle kuskile Rockwitchi nime kandvasse võrgunurka.
Kole-Jaanusele lisandus kiirelt ka ka vahepeal Mängumaanias praktiseerinud ja rihma taha tummise hulga expi kogunud Metsavana.
Nende kõrvale pressisid end veel alkoholi kuritarvitamise all kannatava MNC Brozi teeneline asendaja Angus McHilter, kõige blondim filmiblogija Onu Kalver ning ka kohaliku relvatööstuse edendamisega tegelev Ove...jah, lihtsalt Ove.

Seda eskaadrit võib siis ka nimetada Suborirnurga alg- ,ehk Raudleegioniks.

Suborinurga esimest ajajärku ilmestab vb kõige paremini üldsuhtumine, et põmst on võimalik  mängupostitus kirjutada ka autoavariist või tuumaplahvatusest lasteaias ning vanast Suborinurgast (V1.00 märkega) ülekanditud poste lugedes võib iga huviline selles ka ise veenduda.


Raudleegionist kukkus esimesena välja Angus McHilter ning temast jäänud  tühjuse täitis tema teeneline asendaja MNC Broz.
Mõni aeg peale (või enne) Anguse lähetamist hakkas higilehka levitav ja meeshormoonidest tilkuv mängublogi silma üldblogimisega tuntust kogunud Rentsile ning ei läinudki aega kui sinised kardinad Suborinurga peakorteris asendusid roosadega ning sissekäiku ehtivast augulisest õlleankrust kadus Ove sokk ning võrsus ...ee...taim?


Kerge upgreidi saanud Raudkollektiiv tegutses ja püsis Rockwitchis kuskil 2 aastat, millest piisas, et pooltõbine Wordpressi aseaine kõik välja vihastaks ning peale pool aastat väldanud pleenumit otsustasid Suborinurga helgemad pead(Metsavana ja MNC Broz), et aeg nutmiseks on möödas ning käivitati Generalplan "Drang nach Blogspot".


Mis toimus edasi ja umbes-täpselt kuidas


Blogspotis siis alustati juba Suborinurk.exe nime all.

Blogspotis asumise algperioodi võib nimetad ka "Langevate Tõusude ja Kerkivate Mõõnade Ajastuks", ehk siis  - mida paremini läks blogil, seda halvemini läks kirjutajaskonnal.
Üksteise järel pidi kõrgenenud kvaliteedinõuetele alla vanduma Ove ja päevavalgust kartvate mahhinatsioonide tõttu Xipe'i nime all esinev Kole-Jaanus.
Peagi vaikisid klaverid ka Onu Kalveri ning Metsavana laudadel, aga...

...Õnneks on loodusel kombeks tühjade kohtade vastu sallimatust üles näidata ning peagi voolas värske veri ka üle Suborinurk.exe lävepaku.
Esimesena liitus inimkonna südamed võitnud mängublogiga, toona veel nooreohtu Isa Pjotr .
Tema järel murdis niigi avatud uksest sisse ka pungirokkar Sick, edestades napilt Kesk-Eesti rajumängurit,  Adi't(Või vastupidi).
Nii ta siis läks - kord alla, kord üles, kord mujale.


Üldiselt siis ...Blogal siis sünnipäev ja puha, vanem nüüd siis ja puha, kuid kas ka targem?
- Kindlasti, kuid ametlikult jätame sellele küsimuse vastamata.

Tihedamalt postitamist ka lubama ei hakka, kuna Subori kirjutajaskonna peaeesmärgiks jääb siiski arvustavate tutvustuste kirjutamise kõrval ka terve mõistuse säilitamine ning kui juhtubki, et paar kuud pole midagi ilmunud, siis pole mõtet muretseda - elu on näidanud, et järgmistel kuudel tuleb lihtsalt topelt ja kvaliteetsemalt. Kuidas iganes seda viimast väidet ka mõista.

Soovime veel jõudu ja jaksu palehigis rabavatele vaenla...kaaskannatajatele "Mängumaaniast", "Retropeldikust", "Kangelasest", "Mängublogist","...One Worth...'ist" ja "Puldimurdjast + muudele kohalikku geimerkonda esindavatele häälekajadele ning neile, veidi rohkem kui poolesajale hullule, kes meid veel lugemas käivad.

Kelle huvi liituda Suboriga, siis andku aga märku kas:
Kommentaariumis, Meilitsi(realmnc82ÄTTgmail.com) või Suborinuk.exe FB lehel("Laik dat!")
Omalt poolt pakkume riiakat töökollektiivi, ükskõikset suhtumist teie edusammudesse ja paindlikult olematut pensionifondi.

 - Kribas Suborinurga teenelise alkeemiku kohusetäitja, MNC Broz, täites Suborinurga teenelise alkeemiku kohuseid.

                                         
Sellist torti meil pole ja karta on, et ei tule....

...ja selline meeleolukas lugu jääb suht lambist rebitud sünnipäeva lõpetama....



4 comments:

  1. ta elagu!

    või no hea küll, TA KOOMAST VÄLJA TULGU!

    ReplyDelete
  2. Oh, praegune kooma pole midagi...hullemaidki pause olnud, aga elagu risu jah! :D

    ReplyDelete
  3. Mis kooma, mul on üks mäng juba kaks kuud pooleli, küll ma varsti kirjutan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on viis mängu pooleli ja umbes kaks korda samapalju drafte on ka...pooleli.
      Koomast on asi ü.s. kaugel. Pigem pingeline periood, mille käigus toimub tõsine kvaliteeditõste.

      Delete