Leidja

Friday, November 30, 2012

Beneath a Steel Sky


Beneath a Steel Sky on nii vana mäng, et kui Rents sellele esimest korda käpad taha sai, ei teadnud ta mitte midagi ei inglise keelest ega walkthrough'dest ja vähemalt ühte neist oleks edukaks mängimiseks hädasti vaja olnud. Aasta siis oli 94, kui see vabrikust välja tuli, mina mängisin ilmselt mõned aastad hiljem.
Heal lapsel mitu nime ja selles on kõigest natukene - küberpunk, science-fiction, hiirega klõpsimine. Seda ei pea vist eraldi ütlema, et 3D oli tollal veel helesinine unistus? Ahjaa, sissejuhatus on kõigi nohikute rõõmuks (ja olgem ausad, video oleks ju kalliks läinud) esitatud koomiksina.

What makes you tick? (2007)


Eellugu: tahtsin mängida moodsat mängu "What makes you tick?: A Stitch in Time", aga kõikjal soovitati esmalt selle esimene osa ära mängida. Kuna seda saab internetis täiesti tasuta teha (või arvutisse alla laadida, vajuta siia), tahtsin muidugi proovida.

Tegu on küllaltki lühikese mänguga - mängisin seda kokku kaks õhtupoolikut, mõlemal ehk paar tundi. Muidu on sihuke üsna mõnus indievärk. Kui ma üldse millegi järele igatsesin, oli selleks see, et dialooge polnud sisse räägitud, neid sai ainult lugeda. Aga graafika mulle meeldis (mulle see vanakooli 2D istub), sisu oli huvitav ja ülesanded mõistlikud, kuigi liiga kerged. Eeldaks, et nii kerge mäng on pigem lastele suunatud, aga ametlikult vist siiski igale vanusele. Nii et oleks ma selle eest raha maksnud, tõmbaks nina pisut kirtsu, aga kuna tarbisin seda tasuta ja nö eelloona, oli just päris lahe ja aitas õiget eelhäälestust saada.

Tuesday, November 27, 2012

Dishonored e. Rotikatk ja vaalarasv


Alustagem siis...


Originaalses Fantasy-maailmas toimuvat tegevust ja stealth-actionit pakkuvaid mänge pole kunagi liiga palju ning kuni selle aastanumbrini hoidis mainitud mängutüüpide esikohta Thief-i seeria või kui täpsem olla, siis oli kohahoidjaks Thief 2 .
Hästi hoidis ja võib isegi öelda, et konkurentsitult hoidis, aga kuna Thiefi neljanda osa teemal antakse juba pikemat aega ainult umbmääraseid lubadusi, mis ka paar kuud hiljem ümber lükatakse, siis haises kogu situatsioon juba pikemat aega selle järgi, et kuskilt kargab välja mingi uustulnuk ning lööb Garretti troonilt minema.
Eeldused selleks olid igal juhul rohkem kui olemas ja nii juhtuski.
Usurpaatoriks sai seekord mäng nimega Dishonored ning siinkirjutajal pole küll õrna aimugi, et mida see kauaoodatud Thief 4 endast kujutama hakkab, aga selleks, et uustulnuk troonilt minema raputada, peavad Eidose poisid igal juhul kõvasti vaeva nägema.

Saturday, November 24, 2012

A Game Of Thrones - The Game: Beyond The Wall (Blood Bound) DLC




 Mida on kirjutada DLC kohta, mille läbimängimiseks kulub ca 2 tundi....suurt midagi, eksole.
Aga - et asjad siin liiga Isa Pjotri showks ei läheks, tuleb siiski mõned kirjaread valmis veeretada.

Blood Bound või Beyond the Wall (Kuidas soovite) on siis esimene game play-lisa, mis kevadel laekunud Game Of Thrones RPG'le treitud on ning hoolimata selle lühidusest tuleb tunnistada, et jäin enam-vähem rahule.
Tegevus toimub 10 aastat enne põhimängu algust, ehk enam-vähem veidi peale Kuningas Roberti Mäsu lõppu.
Põhimängust tuttav ja endiselt kähehäälne Mors on just Öisesse Vahtkonna astunud ning - kohe läheb mölluks.

Elemental: Fallen Enchantress


Kunagi suvel kirjutasin ma "Warlock: Master of the Arcane"'ist. Tänane jutt käib üsna sarnase mängu kohta.

"Elemental: Fallen Enchantress"'i tootjaks on Stardock, kes on tuntud selliste edukate kosmosestrateegiate poolest nagu "Galactic Civilizations" ja "Sins of a Solar Empire". E:FE on mõnevõrra samasse auku, olles käigupõhine strateegiamäng, aga toimub vahelduseks fantaasiamaailmas. Ehk siis nagu ülalmainitud "Warlock", aga kui viimane oli põhimõtteliselt "Civilization V" haldjate ja maagiaga, siis E:FE on täpselt poolel teel Civ'i ja "Heroes of Might & Magic"'u vahel.